TENNIS

Tennissen bij Overhout

Tennissen kan op vele manieren; met een vriend, partner of groep wekelijks een baan huren of zelfs voor de zomer of winter een vaste baan huren. Maar denk je ook wel eens aan lessen? Klik dan hiernaast om meer informatie in te winnen over lessen op Overhout.

Maar liefst 19 banen

Wij beschikken over deze banen:

 • Buiten
  • 3 gravelbanen
  • 12 allweather TennisPro Vision banen (waarvan 8 verlicht)
 • Binnen
  • 4 indoor tapijtbanen

Wat zijn TennisPro Vision banen?

TennisPro Vision combineert de voordelen van tennisbanen van gravel en kunstgras. Met TennisPro Vision heeft Antea Group (voorheen Oranjewoud) een onderhoudsarme, all-weather tennisbaan ontwikkeld met speleigenschappen die vergelijkbaar zijn met gravel.

De speleigenschappen van TennisPro Vision zijn vergelijkbaar met die van een gravelbaan. 

TennisPro Vision:
een stroef en stabiel oppervlak waarop glijden goed mogelijk is; 
een prima balstuit met goed zichtbare balafdruk; 
onderhoudsvriendelijke tennisbaan, minder veeleisend dan een tennisbaan van gravel. 

TennisPro Vision banen zijn vrijwel altijd bespeelbaar zonder te beregenen. Een TennisPro Visionbaan is opgebouwd uit een rode stabiliteitsmat, ingestrooid met rood keramisch zand. Zo is TennisPro Vision ook visueel vergelijkbaar met gravel. De TennisPro Vision tennisbaan van Antea Group onderscheidt zich op het gebied van:

 • Vezelbezetting 
 • Keramisch rood zand als speellaag 
 • Originele Ten Cate vezels

Toplaag
De rood-zandingestrooide stabilisatiemat is circa 12 mm dik. De banen worden door middel van een 2-componenten lijmverbinding op een lijmdrager aan elkaar gehecht. De belijning wordt via een speciaal procédé in de banen aangebracht. Op deze wijze is de belijning duidelijk zichtbaar. 

De toplaag wordt ingestrooid met speciaal geselecteerd rood keramisch zand, welke het effect van het 'glijden' bewerkstelligt. Bij een ombouw van een harde tennisbaan van beton of asfalt, is het mogelijk om de mat TennisPro Vision direct aan te leggen op de oude, harde baan.

Meer lezen over verschillend baansoorten? Dat kan via deze uitgave van de KNLTB 'Baansoorten in beeld'.

Info New or Forgotten?

Afbeelding Buienradar